Dobro jutro – umivaoniku

On će vam prvi udijeliti hladnu pljusku pripremajući vas za novi radni dan i prvom ćete mu poželjeti dobro jutro – umivaoniku, dakako! Pa kada mu je već povjeren ovaj nimalo zavidan zadatak neka ga onda bar obavi sa stilom.

A kada je o ovoj vrsti sanitarne keramike riječ, stil ovdje doista caruje. Da, naravno da još uvijek na tržištu možete pronaći klasičan, viseći ili pak samostojeći, keramički umivaonik u raznim bojama. No, što zbog ljepote, a što zbog praktičnosti, sve više ih zamjenjuju modeli ugrađeni u kupaonske komode ili ormariće ili pak njihove varijacije koje na ormarićima u punom dizajnerskom sjaju tek počivaju.

Osim u nekada tek različitom, i prilično ograničenom, spektru boja, danas umivaonike ne samo da možemo pronaći u svim bojama već i u različitim materijalima. A staklo, kamen i plastika nisu ništa manje lijepi od primjerice keramike s preljevom. Osim gore već spomenutih samostojećih i visećih zidnih modela, postoje i oni koji se ugrađuju ili pak samo nadograde na ploču kupaonskog ormarića.

Veličina i oblik gotovo da u ponudi kraja nemaju jer pored ovalnih tu su i okrugli i četvrtasti modeli, kao i neobične dizajnerske inačice za koje je potrebna još tek lijepa, stilski usklađena kupaonska slavina.

https://www.jeftinije.hr/L3/1829/graditeljstvo/sanitarna-keramika/umivaonici