Ljetne vjenčanice

Ako se vjenčate ljeti, kao i mnoge druge mladenke, želite izgledati sjajno bez da se onesvijestite. Lipanj je najpopularniji mjesec za vjenčanja, pa je logično da su ljetne vjenčanice najčešće u trgovinama. Začudo, ovo nije nužno istina. Ako pogledate po svojoj prodavaonici vjenčanica, možda ćete primijetiti da mnoge haljine tamo izgledaju kao da su napravljene za zimska vjenčanja. Ako znate da će biti vruće kad se udate, razmislite što biste trebali pronaći u haljini kako biste bili udobni i elegantni na vaš veliki dan.

Teški materijali standard su za bijele vjenčanice, ali ljeti nisu najbolja ideja. Ovi materijali ne dišu kako želite, ostavljajući vam osjećaj kao da ste mokri ispod svojih ljetnih vjenčanica. Osim ako se ne vjenčate zimi, trebali biste prenijeti na haljinu vrlo debele materijale i one koji imaju teške dodatke. Oni vrlo lako mogu dodati težinu i toplinu vjenčanici. Preskočite i haljine s teškim slojevima.

Umjesto toga, potražite ljetne vjenčanice koje su izrađene od mekih materijala koji se čine lakšim od zraka. Možete imati slojeve, ali trebaju biti lagani i prozračni. Odaberite haljine koje nisu do vrata ili do zapešća ako želite haljinu koja će disati i u kojoj ćete se osjećati ugodno. Možda ne postoji haljina u kojoj se osjećate sjajno u vremenu od 100 stupnjeva s visokom vlagom, ali sve teško bit će vaša ulaznica za nesvijest. Ako uspijete preskočiti onesvijestiti se, bit ćete u najmanju ruku jadni. Ako haljina izgleda kao povjetarac, mogla bi se i nositi kao takva.

Kraće ljetne vjenčanice mogu se činiti kao jedini način da ostanete cool, ali možete odjenuti dugu haljinu i biti u redu ako pronađete pravu. Kao i kod ostatka haljine, potražite nešto što je lagano i ima vrlo malo slojeva. Zapamtite da se čak i slojevi laganog materijala mogu jako zagrijati ako ih ima previše. Ako želite odjenuti nešto kraće, neka vam bude ispod koljena ako imate svečano vjenčanje. Također možete nabaviti ljetne vjenčanice koje imaju djelomično skidive suknje tako da možete izgledati formalnije za vjenčanje, ali ih možete skinuti da se rashladite nakon završetka ceremonije.

Ljetne vjenčanice trebaju biti lagane i lijepe. Ako želite da vaša haljina ovako izgleda godinama koje dolaze, pobrinite se da svoju haljinu očistite i sačuvate nakon dana vjenčanja. Možda ga želite sačuvati za pamćenje, ili biste željeli da ga vaša buduća kći nosi na dan vjenčanja. Bez obzira na slučaj, haljina koja nije očišćena i očuvana može požutjeti s godinama, a mrlje koje su neizbježne neće izaći vrlo lako ako uopće budu. Čak i ako nemate pojma što učiniti sa svojom haljinom ili ako je uopće želite spasiti, svejedno je očistite. Možda ga netko drugi želi nositi i bit će vam drago što ste odvojili vrijeme da to učinite.