Što činite da biste ostali zdravi?

U današnjem svijetu postoji mnogo stvari koje možete učiniti kako biste ugrozili svoje zdravlje. Svijet je sada prikladno mjesto, što znači da moramo raditi manje fizički da bismo postigli ono što trebamo učiniti da bismo živjeli. Više ne morate uzgajati vlastitu hranu ili graditi vlastitu šupu. Netko to radi umjesto vas sve dok imate novca da im platite. Ne morate kuhati večeru, a tu je i stroj koji vam pere suđe. To nisu loše stvari, ali mogu dovesti do sjedilačkog načina života koji može biti vrlo nezdrav. Morate smisliti načine da ostanete zdravi kako biste uravnotežili modernu udobnost.

Vaš će liječnik imati puno prijedloga o tome što možete učiniti da biste ostali zdravi, a većina onoga što kažu temelji se na onome što vide u svojoj praksi. Postoji dobar razlog zašto vam daju savjete koje daju, ali to ne znači da ćete ih poslušati. Prva stvar koju većina liječnika kaže je da ako pušite, trebate prestati. Ne samo da pušenje dovodi do raka, ono ugrožava vaše zdravlje na mnoge druge načine. Ako imate djecu, vaš bi dim mogao i njima naštetiti. Jako je teško prestati pušiti da biste ostali zdravi, ali nastavite pokušavati dok ne uspijete.

Također možete ostati zdravi smanjivanjem prerađene hrane koju jedete. To vam pomaže kod vaše težine, ukupne razine energije, toksina u tijelu i broja natrija. Ako imate visok krvni tlak, vrlo je vjerojatno jer imate visoke razine natrija (iako ne uvijek). Morate smanjiti količinu soli. Samo ga nemojte potpuno izbaciti, jer tijelu treba sol za funkcioniranje. Umjesto toga, jedite više prirodne i neprerađene hrane, a zatim solite što želite, a ne uzimajte natrij kako netko drugi smatra prikladnim. Osjećat ćete se puno bolje, a i vaše srce.

Jedna poruka za koju se čini da ide okolo koliko i poruka o prestanku pušenja je poruka da se krenete. Ovo je teško za neke ljude koji imaju poslove koji zahtijevaju da svaki dan dugo sjede. Ustanite i prošetajte uokolo, idite stepenicama i parkirajte daleko kada negdje idete. Prošećite u vrijeme ručka ili nakon što se vratite s posla. Učinite što možete da ostanete zdravi tako što ćete se pridružiti teretani ili čak organizirati aktivnosti s obitelji tijekom vikenda koje su aktivne i zabavne. Teško je početi vježbati, ali je dobar osjećaj kada završite.

Održavanje pozitivnog svjetla u vašem životu također vam može pomoći da ostanete zdravi. Ako ste uvijek depresivni, nećete se brinuti ni o sebi. Možda nećete živjeti tako dugo. Nemojte se bojati vidjeti nekoga za pomoć ako ste uvijek tužni. Pokušajte vidjeti dobro u stvarima kao i loše za dobru mentalnu ravnotežu. Možete planirati najgore u životu, ali uvijek se trebate nadati najboljem. Možda ćete biti iznenađeni kako vam dobar, pozitivan stav može pomoći da ostanete zdravi na sve druge načine. Sretni ljudi brinu o sebi.